Share:Regjeringen bekrefter i dag at de vil gå videre i utviklingen av Joint Strike Missile (JSM)

19.05.2014
Regjeringen har i dag fremmet revidert Statsbudsjett til Stortinget hvor den bekrefter at den vil legge fram JSM-saken i en egen proposisjon for Stortinget før sommeren.

Dette gjelder videreutvikling av KONGSBERG`s JSM om å iverksette Trinn III i utviklingen av JSM for F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF).

Kongsberg Gruppen ASA (KONGSBERG) har tidligere inngått kontrakter med Forsvarets Logistikk-organisasjon (FLO) på Trinn I og Trinn II, samt senest en bro-fase kontrakt til Trinn III den 29. november 2013. JSM er et nytt missil og fyller et udekket operativt behov på F-35. Missilet kan også integreres på andre plattformer og det er allerede gjennomført såkalt “fit-check” på F-18. KONGSBERG ser et stort potensial for leveranser av JSM til jagerfly verden over.

- Det er svært gledelig at regjeringen signaliserer at utviklingen av Joint Strike Missile (JSM) skal fortsette, og vi ser fram til den varslede proposisjonen fra Forsvarsdepartementet, sier Walter Qvam, Konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

I fremtidig fullskala produksjon vil JSM-programmet kunne sysselsette over 450 arbeidsplasser i KONGSBERG og dessuten gi betydelige oppdrag til over 100 norske underleverandører i flere tiår.

I 2014 fyller KONGSBERG 200 år. For å lese mer om Kongsberg Gruppens historie, vennligst besøk vår jubileumsnettside.

Follow us in Social Media


  Facebook

Twitter KONGSBERG  Twitter

Linedin KONGSBERG  LinkedIn

Instagram KONGSBERG  Instagram

Flickr KONGSBERG  Flickr

YouTube KONGSBERG  YouTube


  

Related links

 

External links


WORLD CLASS - THROUGH PEOPLE, TECHNOLOGY AND DEDICATION

Copyright ©2017 Kongsberg Gruppen - All rights reserved. Terms of use | Contact information | Website feedback

This site uses cookies to improve your browsing experience. Find out more.